Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝
Wanneer heb je recht op een corona test in Zaandam bij de GGD?

Wanneer heb je recht op een corona test in Zaandam bij de GGD?

In Nederland gelden er allerlei regels met de huidige corona pandemie. Er wordt gevraagd om je aan deze regels te houden. Test jezelf bij klachten. Het is geen regel maar wel een richtlijn dat de Nederlandse overheid vraagt aan de bevolking. Zodra je jezelf test bij klachten of bij contact met een corona patiënt worden nieuwe besmettingen eerder gevonden. Doordat je dan thuis in isolatie blijft is het risico op meer besmettingen kleiner.

Door het doen van een coronatest weet je wel vaak of je een quarantaine moet, dient te blijven, of er weer uit mag. Je hebt recht op een coronatest als je recentelijk uit een oranje gebied bent teruggekeerd in Nederland. Als je binnen 1.5m in contact geweest met een persoon die positief is getest op COVID-19 en als je zelf klachten hebt die vergelijkbaar zijn met een besmetting met het novel Sars-Cov-2 virus.

Met deze symptomen heb je recht op een test

Er wordt gevraagd of je last hebt van de volgende symptomen:

Heb je koorts of verhoging?

Moet je hoesten?

Tarieven PCR sneltest met COVID reisdocument
☝Tijdelijk korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝

Ben je benauwd of kortademig? Wat benauwder of meer kortademig bij inspanning telt ook.

Keelpijn

Heftige spierpijn

Neusverkouden

Reukverlies. Hierbij wordt niet bedoelt dat je niet meer kan ruiken. Als je al verminderd ruikt is dit reukverlies en reden genoeg om je te laten testen. Hetzelfde geld ook voor,

Smaakverlies.

Met deze symptomen heb je recht op een test

Deze symptomen zijn ook te vinden op de website van de rijksoverheid www.rivm.nl Mocht je een van deze klachten niet hebben, dan is er geen reden voor de GGD om je in te plannen voor een test. Heb je geen klachten, maar ben je wel in aanraking geweest met een persoon die corona heeft? Ook dan heb je wel recht op een test. Zijn deze klachten bij jou aanwezig maar in een milde vorm? Bel dan toch. Hoe mild de klachten ook zijn. Bij klachten heb je altijd direct recht op een pcr-test.

Andere klachten

Andere klachten zoals vermoeidheid, misselijkheid en hoofdpijn dat ook bij een corona besmetting kan voorkomen, worden door de GGD niet gezien als aanleiding voor een coronatest. Bij het hebben van deze klachten word je geadviseerd om thuis te blijven totdat je 24 uur klachten vrij bent. Wil je toch getest worden ondanks dat je niet aan de voorwaarden voldoet voor een covid19 test? Dan kan je het overwegen om een commerciële sneltest te doen. Prijzen hiervoor verschillen van 70 tot wel 150 euro. Dat is vrij prijzig voor een pcr-test. Lees daarom de klachten goed door en wees je daarvan bewust.

Scroll naar top