Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝
een coronatest sneltest of pcr test met reiscertificaat in zaandam www.coronatest-zaandam.nl

Een coronatest in Zaandam

Heb je symptomen van corona en wil je je laten testen? Dan lees je op deze pagina alles dat je over de coronatest in Zaandam moet weten! Kies je voor een sneltest, dan kun je al binnen 15 minuten een testuitslag hebben. Echter, lees je op deze pagina ook welke mogelijkheden je verder nog hebt. Bovendien zetten we ook voor je uiteen wat je moet doen als je symptomen van corona hebt. Lees deze pagina dus aandachtig door!

De sneltest in Zaandam

Kies je voor de coronatest in Zaandam, dan kun je ook voor een sneltest kiezen. Die sneltest wordt afgenomen door een commercieel bedrijf. Je betaalt dus voor deze test. Op het moment kost die test € 65. Het voordeel van deze test is dat je de uitslag zo snel krijgt. Daardoor hoef je in het geval dat je geen corona hebt, niet overbodig lang in quarantaine te blijven. Bovendien kan het ook gewoon voor jezelf erg fijn zijn om snel te weten of je wel of geen corona hebt. De sneltest wordt afgenomen door middel van een neus swab. De test is erkend door het RIVM. 

Omdat de test erkend wordt door het RIVM, kan een positieve testuitslag ook doorgegeven worden aan de GGD. Dat zal men voor je doen en hoef je dus niet zelf te regelen. Zo krijg je automatisch de belangrijkste informatie toegestuurd waarvan je op de hoogte moet zijn als je positief getest bent.

De coronatest in Zaandam van de GGD

Je kunt ook voor een teststraat van de GGD kiezen. Voordeel daarvan is dat je geen geld hoeft te betalen voor een afspraak. De GGD zal ook een wattenstaafje in de neus aanbrengen, maar maakt ook gebruik van een wattenstaafje dat in de keel gestopt wordt. Het duurt langer voordat je de uitslag krijgt als je je bij de GGD laat testen. Het kan dan namelijk 24 tot 48 uur duren voordat je de uitslag ontvangt. 

Welke test kun je het best kiezen?

Welke test je het best kunt kiezen, hangt vooral af van je eigen wensen. Wil je zo snel mogelijk de testuitslag? Dan kun je het best voor een sneltest kiezen. Op die manier kun je dezelfde dag nog weten of je wel of geen corona hebt. Veel bedrijven kiezen er ook voor om hun personeel op deze manier te laten testen. Corona kan dan snel uitgesloten worden. Mocht er wel sprake zijn van corona, kan hier ook snel op de juiste manier naar gehandeld worden.

Tarieven PCR sneltest met COVID reisdocument
☝Tijdelijk korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝

Zit je sowieso al veel thuis vanwege corona, omdat je geen essentieel beroep hebt? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om een test af te laten nemen bij de GGD. In dat geval ben je goedkoper uit. Houd er wel rekening mee dat je in ieder geval in quarantaine moet blijven totdat je de testuitslag hebt.

Wat zijn de symptomen van corona?

De belangrijkste symptomen van corona zijn verkoudheid, benauwdheid, een loopneus, keelpijn, niezen, hoesten en koorts. Ook kan het dat je plotseling minder goed kunt ruiken en kunt proeven, zonder dat je neus verstopt zit. In sommige gevallen heeft men ook last van vermoeidheid, spierpijn, pijn in de ogen, duizeligheid, buikpijn, diarree, misselijkheid en oogontsteking. 

Merk jij dat je deze symptomen hebt? Dan is het belangrijk om je te laten testen. Houd er rekening mee dat je niet alle symptomen hoeft te hebben. Dus ook als je slechts enkele symptomen hebt, is het belangrijk om je te laten testen.

Wat doe je als je positief getest bent?

Als je positief bent getest blijf je in quarantaine. Je mag dus ook niet even snel de deur uit om boodschappen in te slaan. Je kunt bekenden vragen of ze boodschappen voor je doen. Laat echter niemand binnen komen, want dan lopen deze personen ook risico op besmetting. Boodschappen kunnen dus het best voor de deur achtergelaten worden. Als je corona hebt, moeten ook je huisgenoten thuis blijven. Zelfs als zij geen klachten hebben.

Wie positief wordt getest, krijgt ook een brief thuis van de GGD. Daarin staat ook precies wat je moet doen als je corona hebt. Ook op de website van het RIVM lees je veel informatie over wat je moet doen bij een positieve testuitslag. Belangrijk is in ieder geval om je te isoleren van anderen, om verspreiding van het virus te voorkomen.

Wat doe je bij een negatieve uitslag?

Als je een negatieve testuitslag hebt, heb je geen corona. Je kunt dan dus weer de deur uit. Houd er wel rekening mee dat ook de gewone griep besmettelijk is. Ook daar wil je liever geen mensen mee besmetten. In het geval van een griepje kun je dus ook beter thuis uitzieken. Echter, hebben de meeste mensen al antistoffen gemaakt tegen de gewone griep. Bovendien is het virus minder besmettelijk dan corona. Om die reden is de gewone griep veel minder gevaarlijk voor de samenleving. Daarom moet je bij corona verplicht in quarantaine en als je de normale griep hebt niet.

Hoe voorkom je dat je het virus krijgt?

Om de kans dat je corona krijgt zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat je de overheidsmaatregelen goed opvolgt. Spreek dus niet met te veel mensen af en beperk je contact met anderen zoveel mogelijk. In het openbaar kun je het best een mondkapje dragen. Bovendien is het van belang om minimaal 1,5 meter afstand van anderen te houden. Was je handen voldoende en maak ook gebruik van de ontsmettingsmiddelen die je op openbare locaties vindt.

Heb je huisgenoten? Probeer hen dan ook duidelijk te maken hoe belangrijk het is om de maatregelen op te volgen. Zo voorkom je dat je alsnog besmet wordt via een van je huisgenoten.

een coronatest sneltest of pcr test met reiscertificaat in zaandam www.coronatest-zaandam.nl

Een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor de coronatest in Koog aan de Zaan of in Zaandam? Dan is doe je dit eenvoudig online. Een afspraak maken is binnen enkele minuten gebeurd. Vergeet niet om je ID mee te nemen als je naar de testlocatie gaat!

Scroll naar top